TO SEM PA JAZ!

0
143

Moje ime je Anja Emeršič. Rodila sem se 25. januarja 1996 v Celju. Sem drobne rasti, saj sem velika le 158 centimetrov in tehtam 45 kilogramov. Imam dolge, ravne blond lase, ki jih redno umivam in nanje nanašam razne maske za lase. Moj obraz je ovalne in podolgovate oblike, na njem pa so rjave oči z dolgimi trepalnicami in polne ustnice.

Ker sem rada urejena in dobro izgledam, največkrat oblečem nogavice, krilo in kakšno posebno majico ali pulover. Velikokrat pa nosim tudi kavbojke. Pozimi obujem bulerje, ko je topleje, pa sem obuta v allstarke ali rjave klasične čevlje.

Za zajtrk najraje jem ovsene ali koruzne kosmiče, za kosilo pa sem najbolj vesela skutnih palačink. Zvečer si naredim solato ali pa čokolešnik.

Pred kratkim smo se z mamo, očimom in bratcem Anejem preselili v Založe v novo hišo.

V prostem času pojem, rišem, fotografiram naravo in ljudi, pišem blog, sem na facebooku in igram kitaro. Od jeseni v Celju treniram ples – jazz balet. Ugotovila sem, da mi je ples res pisan na kožo, saj v njem neizmerno uživam in se prepustim glasbi. Med vikendom se rada družim s prijateljicami, s katerimi si gremo v kino ogledat kakšen zanimiv film. Po filmu gremo ponavadi na sladoled ali vročo čokolado.

V šolo hodim na Polzelo. Moj uspeh je odličen. Po končani osnovni šoli se bom vpisala na umetniško gimnazijo Celje Center. Če tja ne bom sprejeta, se bom vpisala na splošno smer. Moja najljubša predmeta sta slovenščina in angleščina, saj se rada učim jezike. Rada bi jih znala čim več.

Nisem dekle, ki bi kar naprej govorilo. Sem zelo komunikativna, znam vzpostaviti stik z ljudmi, vendar v nepoznani družbi nisem klepetava. Vedno se smejim, ker nikoli ne pokažem, kdaj sem žalostna. Kadar se skregam s svojo mami, mi je najbolj hudo, ker jo imam zelo rada.

Menim, da sem zaupanja vredna oseba, ker vem, da nikoli ne bi izdala kakršne koli skrivnosti. S svojimi sošolci se dobro razumem in z njimi rada zbijam šale. Hitro se zjočem, če me kdo prizadene. Ne pred ljudmi, pač pa sama v svoji sobi, ko me nihče ne opazuje. Torej lahko rečem, da sem zelo čustvena oseba, ki se prevečkrat obremenjuje z svojimi problemi in problemi drugih.

 

Anja EMERŠIČ, 9. b

OŠ Polzela

 

Mentorica: Marija Kronovšek