Vaši prispevki za nagradni literarno-likovni natečaj: Najljubši pravljični junak

0
234

Ventilator besed, revija za kulturo, vzgojo in izobraževanje, v sodelovanju z revijo Zmajček (www.zmajcek.net) razpisuje literarno-likovni natečaj na temo »Najljubši pravljični junak«, in sicer v obdobju od  01.04.2021 do 10.05.2021.

Več o natečaju si lahko preberete na naslednji povezavi.

  1. Moj najljubši pravljični junak je Robin Hood, avtor Erazem Stupica, 7 let

Robin Hood je legenda Shervoodskega gozda. Čeprav je ropal, so ga imeli ljudje radi, saj je pomagal ubogim  in revnim. Vračal jim je zlate kovance, ki jih je ukradel  kralj dežele  princ John. Robin Hood si je vedno  izmislil nove in nove preobleke, ki so ga ščitile in reševale. Bil je štorklja na lokostrelski tekmi. Pomagala sta mu mali John in Tuck. Na koncu pravljice se Robin poroči z Marijano.

  

2. Moja najljubša junakinja je sovica, avtorica Medeja Stupica, 5 let

Glavna junakinja je sovica, ki živali potolaži, ko so opraskane, ranjene, osamljene. Pošlje jih sicer v lekarno, a je niti ne potrebujejo. Na sliki je zajček, ki ga boli zob. Pomembna je skrb in dobrota.

3. Moj najljubši pravljični junak je zvezdica, avtorica Lana Janet, 4 leta.

4. Moje najljubše junakinje so Tri botre lisičice, avtor Matija Kukar, 7 let

5. Moja najljubša junakinja je Sneguljčica,  avtor Lovro Kukar, 4,5 let

6. Moj najljubši pravljični junak je levji kralj, avtor Krištof Malnarič, 4 leta.

Krištof je s temperami, s pomočjo vilice in čopiča sam naslikal levčka. Navdih je pravljični junak levji kralj in zgodba o Skrivnosti med Simbo in Nalo, ki govori o trdnem prijateljstvu, varovanju skrivnosti in pomoči med prijatelji. Ker je Krištofova najljubša barva rdeča si je izbral rdečo barvo pri ustvarjanju leva in votline, iz katere rešijo malo levinjo Nalo v pravljici.

7. Moja najljubša pravljična junaka sta Janko in Metka, Iva Elbl, 6 let.

Janko in Metka sta otroka, ki živita v majhni hiški. Oči ju je odpeljav v gozd.Tam sta našla torte in hiško in potem sta šla jest.Stara gospe ju je povabila v hiško. Metka se je pretvarjala, da ne ve odpreti peč. Staro čarovnico sta porinila v peč. Oče je bil zelo zaskrbljen za otroka, ker ju ni bilo. Janko in Metka sta našla zlatnika , ki sta jih dala očetu. So bili vsi veseli.