Izgubil sem se v labirintu

0
218

Nekega večera sem gledal televizijo. Na sporedu je bil film o starih Grkih in njihovih mitih. Film je bil zanimiv, a sem ob njem zaspal.

Ko sem se zbudil, sem se znašel v zaprtem prostoru, iz katerega ni bilo mogoče oditi, saj ni imel izhoda. Na začetku tega labirinta je bil napis: »Če bi rad prišel iz labirinta, moraš ubiti Minotavra.« To je bila velika pošast, ki sem jo videl na televiziji.

Našel sem kos papirja in pisalo. Naredil sem strategijo, kako bi ukanil Minotavra. Ko sem delal vaje za moč, da se bom lahko kosal z Minotavrom, mi je iz žepa padel daljinec, ki sem ga imel poleg, ko sem zaspal. Prestavil sem na A-kanal in na zaslonu so se mi prikazali junaki, ki sem jih gledal v grškem filmu. Bil sem ves iz sebe. Tukaj je bil Odisej, Ahil, Zevs,Tezej, Heraklej … Razložil sem jim strategijo in tudi oni so dodali svoje zamisli.

Naslednji dan je bil odločilen, ampak ugotovil sem, da so zelo slabe volje. Le kaj jim je? Tožili so, da jih boli trebuh. Samo dva nista pila vino, ki je bilo pokvarjeno sredi labirinta. To sta bila Tezej in Ahil.

Ker sem pozabil ugasniti TV z daljincem, je z ekrana prišel velikan Kiklop. Mi trije smo se podali na boj. Ahil mi je posodil meč in ščit, ki je bil precej težak. Nad nami se je pojavil vijoličen dim. Opazili smo, da Minotaver in Kiklop kuhata in pijeta vino. Tezej je imel ogrinjalo, s katerim se je zavil in nato ulegel na tla. Minotaver in Kiklop tega nista opazila. Z Ahilom sva začela vpiti in končno sta naju opazila. Tekla sta proti nama in se spotaknila nad Tezejem. Obema sva hitro zabodla meč v srce in kričala sta na vso moč, tako da se je zemlja trikrat zavrtela.

Zahvalil sem se junakom za pomoč in jih povabil na pivo, ki ni bilo pokvarjeno, saj sem ga vzel iz našega hladilnika. Naslednji trenutek sem se zbudil in ugotovil, da so bile to le sanje ob televizorju.

 

Matevž MAK, 7. b

OŠ POLZELA