MOJ OČE

0
224

Mojemu očetu je ime Ivan, a vsi ga kličejo Ivi. Mami ga kliče Ivo oz. ljubkovalno Ivč.

Avgusta bo dopolnil 43 let, po horoskopu pa je lev. Visok je 180 cm in težak 79 kg. Vsi mislimo, da se je čez zimo malce zredil, a vemo, da če bo telovadil kot sedaj, bo spet dobil svojo idealno postavo nazaj. Ima rahlo štrleča ušesa in kratke rjave lase ter svetlo zelene oči.

Zaposlen je v podjetju Sas Pro, kot komercialist v oddelku nabave. V času, ko je v službi, je oblečen v službena oblačila, v prostem času pa je oblečen bolj športno. V službi ima obute usnjene čevlje, doma pa udobne in športne superge.

Najraje ima morske sadeže, vampe in meso na žaru, ki ga velikokrat pripravi za kosilo. Rad ima tudi zrezke v omaki, pražene gobe in bučke. Najbolj ga odžeja ledeni čaj, voda z okusom in pivo.

V mladosti je živel v Ločici ob Savinji, ko pa je spoznal mojo mamo, sta se skupaj preselila na Polzelo.

Ko ima čas, gleda novice, saj ga zanima dogajanje po svetu in doma. Rad gleda akcijske filme, komedije in znanstvene oddaje o avtomobilih. Najraje ima močne in masivne avtomobile, npr. passat ali BMW. Rad igra in poučuje tenis, igra košarko, poleti plava in pozimi deska na snegu.

Njegova najboljša lastnost je, da je zelo dober in skrben oče, saj lepo skrbi zame in za mojo sestro. Na prvi pogled se zdi miren in resen, a je zelo iznajdljiv in je odličen organizator. Je duhovit, komunikativen, rad se smeji, je samozavesten, saj misli, da je športnik od glave do pet in pri tem mu dam čisto prav. Pozna zelo veliko ljudi in se z njimi rad druži.

Ne mara lažnivcev, hinavcev in sovraži sebične ljudi.

Ker velikokrat mamici zjutraj skuha kavo, ki jo, preden gresta v službo, spijeta, menim, da je prijazen. Je tudi družaben, saj hoče, da zjutraj skupaj zajtrkujemo.

Njegove lastnosti so mi zelo všeč in jih nikoli ne bi spremenil. Mogoče sem ga opisal malce preveč pozitivno, in to zato, ker ga imam rad in bi brez njega težko živel.

 

Tjan KAPITLER, 9. a

OŠ Polzela

 

Mentorica: Marija Kronovšek