Vikend na Rogli

0
173

Bilo je leto dva tisoč osem, zadnjo soboto v septembru. Z družino smo se odpeljali na Roglo. Tega izleta sem se zelo veselila, kajti že dolgo nisem bila na Rogli.

Prispeli smo na Roglo. Iz avta smo vzeli kovčke in odšli do koče. Po kratkem oddihu smo odšli na ogled po Rogli. Ustavili smo se pri razglednem stolpu, ki je visok kar štirideset metrov in ima pet razglednih točk. Ko smo hodili navzgor, me je bilo malo strah, ampak je ta strah hitro minil. Z vrha si imel lep razgled nad celo Roglo. Celo naša koča se je videla. Po stopnicah navzdol me pa ni bilo strah, ker sem vedela, da moj strah hitro mine. Bili smo lačni in zato smo v bližnji hotel odšli na večerjo. Po večerji smo odšli v kočo in se naspali.

Naslednje jutro smo odšli na Lovrenška jezera. Med potjo smo tudi nabirali gobe. Pot je bila strma in naporna. Po dveh urah hoje smo prispeli na cilj. Pri opazovalnem stolpu smo se najedli in pot nadaljevali po drugi strani in se med tem izgubili. Med potjo smo se pogovarjali, kdaj bomo našli pot nazaj. Po eni uri hoje smo našli pravo pot nazaj. Bili smo utrujeni, lačni in žejni, ko smo zagledali kočo. V koči smo se preoblekli in okrepčali, da bi lažje nadaljevali pot nazaj, do naše koče.

In tako se je moj vikend na Rogli srečno končal.

 

Tamara Povše, 5. a

OŠ Šmihel, Podružnica Birčna vas